Verslag Curinesa's 7e multiculturele voetbaltoernooie / buurtfeest

Verslag Curinesa's 7e Multiculturele Voetbaltoernooi/ buurtfeest

Op Hemelvaartsdag 25 mei 2017, vond in Speeltuin Wittenburg, Curinesa's 7" Multiculturele Voetbaltoernooi/buurtfeest plaats. 

Het was stralend weer, waardoor er weer velen bezoekers onze activiteit bezochten. De opkomst van jongeren was echter groter dan in de voorafgaande jaren, daar wij dit jaar alle activiteiten puur op hun hadden afgestemd. Jongens en meiden in de leeftijd van 6-15 jaar afkomstig uit de wijken Oostelijke Eilanden, de Kadijken en de Czaar Peterbuurt speelden vele sportieve wedstrijden. Naast het voetballen, dat met een feestelijke prijsuitreiking werd afgesloten, kon men deelnemen aan diverse andere activiteiten. Er was een knutselworkshop, waarbij o.a. prachtige pennenpotjes werden gemaakt. En er werd er een percussieworkshop gegeven door Turid Drame. Tijdens deze workshop konden de jongeren naar hartenlust trommelen op diverse grote Afrikaanse trommels en maakten ze kennis met andere kleinere instrumenten. Joan Alosery gaf een spetterende Afrodance workshop. Ook de Salsa workshop bracht jong en oud op de been. Daar al dat bewegen hongerig maakte was er ook dit jaar weer een overheerlijke multiculturele maaltijd. De dag werd dansend afgesloten op de swingende beats van Dj Quintern, MC Panksenice en Mc Jerral. 

De doelstelling van Curinesa’s Multiculturele Voetbaltoernooi/buurtfeest is om jongeren en overige buurtbewoners met een verschillende culturele achtergrond, op een sportieve en ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen. Hier zijn we ook dit jaar in geslaagd.

Met dank aan onze sponsors: Gemeente Amsterdam Centrum, Nissan, Albert Heijn, Apotheek de Vogel & apotheek Czaar Peter , Nemo, Dock, Scriandri ,Sarikaya Brood & banket onze vrijwilligers en iedereen die Curinesa een warm hart toedraagt. 

 

Op onze facebook pagina staan foto's van deze dag.