Activiteiten in Nederland

Beste allen,

Zoals u weet zijn alle groepsevenementen in verband met het coronavirus geannuleerd, dus ook ons 10 jarig jubileum. Stichting Curinesa wil op donderdag 21 mei het 10 jarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. Samen met Sciandri bieden wij enkele online activiteiten aan. Vanaf maandag 11 mei 2020 worden de activiteiten hier en op onze facebook- pagina bekend gemaakt.

Het bestuur

 

Verslag Curinesa’s 9e Multiculturele Voetbaltoernooi/ buurtfeest

 

Na 8 succesvolle voorafgaande jaren vond op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, in samenwerking met het Stadsdeel Centrum, Dock, Buurtcomité Oostelijke Eilanden en Sciandri Sportmanagement voor de 9e keer Curinesa’s Multiculturele Voetbaltoernooi/Buurtfeest plaats.     Het voetbaltoernooi werd als vanouds gehouden in speeltuin Wittenburg en was zoals in eerdere jaren speciaal bestemd voor jongens en meiden van 6-15 jaar uit de wijken Oostelijke Eilanden, de Kadijken en de Czaar Peterbuurt. Om aan het toernooi te kunnen deelnemen werd van de jongeren een bijdrage van €2,- gevraagd, maar daarvoor kreeg men de gehele dag gratis eten en drinken.  De opbrengst hiervan en die van de donaties is uitgegeven aan de kosten van de divers aangeboden workshops die niet door de sponsoring zijn gedekt.                                                                                  

Door het ietwat miezerige weer en ramadan waren er bij aanvang minder kinderen aanwezig dan in de voorafgaande jaren. Gelukkig werd Curinesa bijgestaan door een muzikaal optreden van Accu Fanfare en stroomde de speeltuin uiteindelijk langzaam vol met kinderen en andere bezoekers en konden we toch nog 6 teams vormen. Naast het voetballen konden de jongeren zich ook amuseren met de overige activiteiten die aangeboden werden. Zo werd er in het teken van creativiteit een knutselworkshop gegeven door Merel Hermans en een goed bezochte Braziliaanse percussieworkshop door Dununba van Nique met ondersteuning van de woningcorporatie Eigen Haard. De kinderen, ouders en bezoekers leefden zich uit op de Dununba en hun ritmische trommelgeroffel was een genot om naar te luisteren. Na afloop van het voetbaltoernooi was er wederom een feestelijke uitreiking. De jongeren waren zeer blij met de medailles en de bekers die door Andre Agterof uitgereikt werden. Topscorers en meest talentvolle spelers werden extra in het zonnetje gezet, door aan hun een extra prijs uit te reiken in de vorm van entreebewijs voor de Nemo, die door het museum beschikbaar was gesteld. Tussendoor konden de kinderen en de bezoekers genieten van gratis broodjes, drinken, fruit en versnaperingen die beschikbaar waren gesteld door Albert Heijn en bakkerij Reyhan. Hiervoor nogmaals onze dank.

Ook was de popcornkraam zeer in trek. Verder was er in de Witte Boei als avondmaaltijd een vegetarische maaltijd en heerlijke nasi en bami met kip klaargemaakt. Dankzij de sponsoren, apotheek Czaar peterstraat & De Vogel apotheek en het Stadsdeel Centrum hebben wij de drie heerlijke maaltijd kunnen aanbieden.
Het avondprogramma werd in de Witte Boei afgesloten met de Ramadanmaaltijd die mogelijk werd gemaakt door de ondersteuning van het restaurant Instock en de financiële bijdrage van het stadsdeel Centrum.                                                                                                                                                  Het doel van het voetbaltoernooi/buurtfeest was, om jongeren en overige wijk bewoners met een verschillende culturele achtergrond op een sportieve gezellige ongedwongen manier dichter tot elkaar te brengen. Dit ter bevordering van de integratie en de sociale cohesie in eerder genoemde wijken. Daar er uiteindelijk toch nog ruim 100 bezoekers ons voetbaltoernooi/buurtfeest bezocht hebben, zijn we hier ruimschoots in geslaagd.  Mede dankzij de steun van het stadsdeel Centrum, de overige sponsors, onze vrijwilligers en iedereen die Curinesa een warm hart toedraagt, hebben wij er wederom  een succesvolle dag van te kunnen maken. Volgend jaar vieren we ons 10-jarig jubileum en maken we er een heel speciaal feest van. Inmiddels hebben wij een evaluatiemiddag gehouden met alle bestuursleden en vrijwilligers. Op basis van alle ideeën en verbeterpunten, die zijn genoemd, verwachten wij er volgend jaar een nog grootser en succesvoller evenement van te kunnen maken.                                                                 Wij hopen dat alle sponsoren ook volgend jaar bereid zijn om ons voetbaltoernooi/buurtfeest te ondersteunen. Enkele foto’s heb ik toegevoegd aan het verslag, de overige foto’s zijn te bewonderen hier op onze website www.curinesa.nl. en de facebook pagina.

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens het bestuur van Curinesa en Buurtcomité Oostelijke Eilanden

 

Michel Odjo, voorzitter                                                                                                                                                                                                   

 


 

Dit is het 8e jaar op rij dat wij op Hemelvaartsdag een multicultureel jeugdvoetbaltoernooi organiseren. Het is speciaal bestemd voor jongeren van 6-15 jaar afkomstig uit de wijken Oostelijke Eilenden, de Kadijken en de Czaar Peterbuurt. Wegens het grote succes is het onze intentie om dit ook de komende jaren te blijven organiseren.

 

De doelstelling van ons multicultureel jeugdvoetbaltoernooi is, om de integratie en de vriendschappen tussen jongeren met een verschillende culturele achtergrond te bevorderen. Sporten is gezond voor lichaam en geest en zorgt tevens voor verbroedering. De jongeren krijgen de kans om elkaar op een ongedwongen sportieve manier beter te leren kennen.


Naast het voetballen kan men deelnemen aan diverse andere activiteiten. Er zijn workshops met knutselen, percussie en dans. Daar al dat bewegen hongerig maakt is er een overheerlijke multiculturele maaltijd.