Verslag Curinesa’s 14e Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Buurtfeest 2024.
Op Hemelvaartsdag 9 mei 2024, vond in Speeltuin Wittenburg, Curinesa’s 14e Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Buurtfeest plaats. Wederom was er een samenwerking met Sciandri Sportmanagement en Dock.
Het was stralend weer, waardoor er weer vele bezoekers onze activiteit bezochten. Jongens en meiden in de leeftijd van 7-15 jaar afkomstig uit de wijk Oostelijke Eilanden en de Kadijken spelden vele sportieve wedstrijden. Naast bekers en medailles, kregen de kampioenen gesponsorde toegangskaarten van NEMO en het Scheepvaartmuseum. De prijzen werden dit jaar met veel enthousiasme uitgereikt door Mohamed Belkasmi, raadslid jongerenwerk bij de gemeente Amsterdam.
Naast het voetballen, waren er ook andere activiteiten. Er was een teken/schilderworkshop, waarbij prachtige bloemen werden gemaakt. Dit jaar werd er een Durbuka workshop gegeven. Juss gaf een spetterende dansworkshop, waaraan met veel enthousiasme werd meegedaan. Daar al dat bewegen hongerig maakte was er voor alle kinderen dit jaar een gratis overheerlijke multiculturele maaltijd, die bestond uit bami of nasi met kip of een portie malse saté.
De dag werd dansend afgesloten op de swingende beats van Dj Steesko, die ook in onze wijk woont.
De doelstelling van Curinesa’s 14e Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Buurtfeest is om jongeren en overige buurtbewoners met een verschillende culturele achtergrond, op een sportieve en ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen.
Mede dankzij de steun van het Stasdeel Centrum, Albert Heijn, de buurtapotheken, NEMO, het Scheepvaartmuseum, BcOE, onze vrijwilligers en iedereen die St. Curinesa een warm hart toedraagt, hebben wij er wederom een succesvolle dag van kunnen maken.

Geslaagde Vrijheidsmaaltijd in de Witte Boei

Op 5 mei 2024, ging de Vrijheidsmaaltijd van start met een welkomstwoord van André Scheers. Vervolgens was er een mooi optreden van Lex Gründeman op zijn cello en Angelie Weber, die hem begeleidde op de piano. Daarna zong Sophie… twee prachtige zelfgeschreven nummers, die in het teken stonden van vrijheid en liefde. De aanwezigen zongen vrolijk mee met het duet dat zij zong met Leo, terwijl Michel op de djembé begeleidde.                                                                             

Er waren deze middag ook diverse sprekers aanwezig. Buurtbewoners Lena, Mohamed en Fem vertelden ontroerende verhalen, die gingen over vluchten, oorlog en bevrijding. En Angela Gilds droeg een gedicht voor die ze speciaal voor onze vrijheidsbijeenkomst had geschreven. 

De Vrijheidssoep was heerlijk en we hebben volop genoten van de meegebrachte hapjes van de buurtbewoners en de pannenkoeken en frisse salades, die door de vrijwilligers onder leiding van Corry Sweers in de Witte Boei waren bereid.

Toen er vragen werden gesteld aan de aanwezigen, over de betekenis van vrijheid waren er velen buurtbewoners die spontaan hun ideeën  en wensen hierover met anderen deelden. Hierdoor ontstond er nog meer onderlinge verbinding

Kortom we kunnen terugkijken op een supergeslaagde dag en kijken uit naar volgend jaar.

Onze dank gaat uit naar het 4&5 comité Amsterdam, Dock en de buurtbewoners voor hun aanwezigheid. Tenslotte danken wij de vrijwilligers, Jelena, Dulce. Dyon, Fatima, Martina, Lotte, Marlies, Tineke en Chiquita voor hun ondersteuning.

 

 

4&5 mei comité Oostelijke Eilanden

Programma Vrijheidsmaaltijd op zondag 5 mei 2024

En we nemen, zoals gebruikelijk bij onze vrijheidsmaaltijd, lekkere hapjes voor elkaar mee.
Een feest vol bijzondere ontmoetingen.

Wil jij je verhaal delen?
Geef je op via een mailtje naar buurtcomiteoostelijkeeilanden@hotmail.com

 

Locatie: Witte Boei/Wittenburgerplein

12.00-12.30: welkomstspeech, opening tentoonstelling, (muzikaal) optreden

12.30:            maaltijd

13.15:            spelletjes ook met de kinderen, verhalen en (onder meer muzikale)            optredens

 

16.00:            einde

Buurtcomité Oostelijke Eilanden (BcOE ) organiseert Iftar.
Afgelopen zondag 24 maart 2024 organiseerde BcOE in samenwerking met het Scheepvaartmuseum, Dock en Stichting Curinesa een grootse Iftar.
De Iftar vond voor het eerst plaats op het Open Plein van het Scheepvaartmuseum en werd bezocht door ruim 240 mensen, die grotendeels uit de wijk Oostelijke Eilanden afkomstig waren.
.
Het was een buitengewoon geslaagde avond met prachtige zang en muziek, een levendige toespraak en een goed verzorgde smakelijke maaltijd.
Het doel was om mensen met een verschillende culturele achtergrond te verbinden en het museum inclusiever en toegankelijker te maken voor de buurt en daar zijn wij ruimschoots in geslaagd.
Onze speciale dank gaat uit naar Anass en Lena van het Scheepvaartmuseum, Amélie Strens van het dagelijkse bestuur en onze gebiedsmakelaar, Ilse Lek.
Ook danken wij Maghrebia Event, alle vrijwilligers in het bijzonder Fatima, Hatice en Khadija die deze Iftar succesvol hebben gemaakt.

8 maart 2024 viering Internationale Vrouwendag 

 

Ruim 40 vrouwen van verschillende culturen namen deel aan de Internationale Vrouwendag in buurtkamer Over de Brug. 

Het thema dit jaar was  'Eén wereld, duizend vrouwen".                                                                                                                                             

We hebben met elkaar van gedachten gewisseld hoe we elkaar beter kunnen leren kennen, want ondanks onze verschillen, hebben we ook velen overeenkomsten. 

Het was een inspirerende en vooral verbindende avond. We hebben genoten van zang, dans, poëzie en lekker eten. Stichting Curinesa en BOB Helpt bedanken 

zangeres Angela Menso, dansgroep Royals in Spe en alle overige vrouwen voor hun aanwezigheid. 

We kijken uit naar het volgend jaar.

 

Evaluatiebijeenkomst Maatje voor de Gezelligheid

 

In december 2023 is het 2e project van Maatje voor de Gezelligheid van start gegaan.

Op 16 februari 2024 vond een  evaluatiebijeenkomst plaats van het succesvolle 1e project met alle nieuwe en oude Maatjes, die zich als vrijwilliger inzetten bij Curinesa.

Allereerst wilde wij door middel van een gezamenlijke maaltijd onze waardering uiten naar al onze Maatjes.

Ten tweede wilde wij onze Maatjes de gelegenheid geven om de ervaringen van het 1e project met elkaar te delen.

Wij kunnen terugkijken op een gezellige en vruchtbare avond waarop wij veel bruikbare tips hebben gekregen om ons 2e project nog succesvoller te laten verlopen.

Wij danken alle Maatjes, ook degene die helaas niet aanwezig konden zijn voor hun wijsheid, betrokkenheid en ondersteuning.

Zonder jullie hulp waren de vele uitjes van de deelnemers niet mogelijk geweest. 

Onze dank gaat ook uit naar de buurtondernemers, Stichting Over de Brug, Dock en de gemeente Amsterdam. 


2e Green Friday groot succes!

Het Scheepvaartmuseum organiseerde in samenwerking met Stichting Curinesa op vrijdag 24 november een gezellige kindermarkt op het plein van het museum.
Wegens de Green Friday, waarbij het gaat om hergebruik van spullen, gaven we gratis speelgoed, boeken en kleding weg.
Ondanks de fikse regenbuien was er toch een grote opkomst. Vele (groot ) ouders, kwamen langs om cadeautjes uit te kiezen voor de komende feestdagen. Bij de inpaktafel konden deze feestelijk worden ingepakt, waar goed gebruik van werd gemaakt.
We danken Jolien, Marieke en de overige collega’s van het Scheepvaartmuseum voor de prettige samenwerking. Ook danken we onze vrijwilligers en alle mensen die spullen aan ons hebben gedoneerd.
We kijken uit naar Green Friday 2024.
Foto’s: Marlise Steeman en Chiquita Odjo-Seymonson 

BURENDAG 2023 OP WITTENBURG

Het Buurtcomité Oostelijke Eilanden organiseerde op zondag 24 september 2023 voor de achtste keer op rij Burendag in samenwerking met Sciandri, Curinesa en Dock.

De buurtgenoten werden om 14.15 uur verwelkomd door Michel Odjo, coördinator van het Buurtcomité Oostelijke Eilanden, en daarna toegesproken door mevrouw Lotte Terwel van het stadsdeelbestuur.  Na haar inspirerende speech was er nog weinig tijd over voor het optreden van de band Bombastic.    De kraampjes langszij het plein trokken veel belangstelling.                                                      Samen met twee buurtgenoten met Marokkaanse roots had het Buurtcomité  een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko aan het programma toegevoegd.  Zo werd voor de kinderen onder begeleiding van Sciandri een sponsorloop in de speeltuin Wittenburg gehouden, terwijl de Marokkaanse moeders zelf bereide soep en koeken verkochten voor €0,50  of  €1,- , verhoogd met een vrijwillige bijdrage voor Marokko. En dan was er de modeshow. Trotse tienermodellen uit de buurt toonden verassende creaties op de rode loper. Zij werden enthousiast toegejuicht. Tegelijkertijd werd op een groot doek getekend en geschilderd. Kinderen konden zich laten schminken, jonge dames konden zich laten manicuren of een henna tattoo krijgen.

Voor de allerkleinsten was er het springkussen, een draaimolen en een suikerspin.  Sciandri was ook op het plein actief met oud-Hollandse spelletjes.

Bij een lekker zonnetje beleefden we live shows van o.a. onze Dj Chiquita Siësta, het Amsterdamse Gouwe Ouwe Koor, en de vrolijk dansende meisjes van het Living Water Centre. Ook werden er eigen gedichten voordragen. Tegen een kleine vergoeding konden de bezoekers genieten van Shoarma of een bami maaltijd.   MS Factory, een geweldige zangeres met band, mocht een geslaagde Burendag afsluiten en de overgebleven buurtbewoners nog verleiden tot een dansje op Zuid-Amerikaanse ritmes. Zoals aangekondigd stopte de Burendag om 20.00 uur en 22:00 was alles opgeruimd. Buiten werd nog wat extra geveegd als laatste act van een fijne dag.                              

BcOE bedankt alle buurbewoners, de vrijwilligers en niet te vergeten onze sponsoren: het Oranjefonds, Stadsdeel Centrum, Albert Heijn, Tom Yum Kung, Brouwerij ’t IJ Amsterdam, Buurtteam Amsterdam, NISSAN en natuurlijk ieder ander die deze Burendag 2023 tot een succes heeft gemaakt.

Tot volgend jaar!

 

 

 

Ook deze prachtige foto's van de Keti Koti Dialoogtafel gemaakt door de fotograaf Jos Heijnen willen we graag met jullie delen.

Curinesa's 13e Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/ Buurtfeest is succesvol verlopen

Op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei 2023, vond in Speeltuin Wittenburg, Curinesa's 13e Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Buurtfeest plaatst. Wederom was er een samenwerking met SCIANDRI Sportmanagement en Dock. Het was stralend weer waardoor het al snel gezellig druk werd in Speeltuin Wittenburg.

Jongens en meiden in de leeftijd van 7-15 jaar afkomstig uit de wijken Oostelijke Eilanden, de Kadijken en de Czaar Peterbuurt speelden vele sportieve wedstrijden.

Naast het voetballen waren er ook andere leuke activiteiten waaraan kinderen konden deelnemen. Ze  konden smakelijke cupcakes versieren, meedoen met een brassband workshop of les krijgen in de sierlijke Braziliaanse Capoeira vechtkunst. Na al dat bewegen konden alle kinderen smullen van een overheerlijke multículturele maaltijd. Ook werden ze getrakteerd op popcorn en schepijs. De dag werd dansend afgesloten op de swingende beats van Dj Quintern.

De doelstelling van Curinesa's Multiculturele Voetbaltoernooi/Buurtfeest is om jongeren en overige buurtbewoners met een verschillende culturele achtergrond, op een sportieve en ongedwongen manier met elkaar ín contact te brengen. Daar zijn wij ook dit jaar weer ruimschoots in geslaagd.

 

Onze dank gaat uit naar het Stadsdeel Centrum, alle sponsoren en vrijwilligers. Meer foto’s van dit evenement zijn hier op curinesa's website te bewonderen.

Curinesa's 13e Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Buurtfeest is succesvol verlopen. Verslag, meer foto's en video-opnamen zijn binnenkort te bewonderen op onze facebook en hier op de website,

Curinesa heeft op donderdag 16 en vrijdag 17 december 2021  40 buurtbewoners verrast met een weldadig gevuld kerstpakket. Het buurtorkest Accu Fanfare van Jos Zandvliet luisterde de uitreiking op met sfeervolle kerstmuziek.                                                                                                                    Dit speciale project werd voor de tweede keer door ons georganiseerd. De geselecteerde bewoners en vrijwilligers waren super blijOp17 december werden zeven kerstpakketten door de nieuwe stadsdeel voorzitter mevrouw Dehlia Timman in het gezelschap van Danny Konings in de Witte Boei uitgereikt.     

Het doel van dit initiatief was om juist in deze moeilijke tijd buurtbewoners een hart onder de riem te steken en onze solidariteit en begrip te tonen.           

Met dank aan onze sponsoren en vrijwilligers, kijken we terug op een zeer geslaagd project. Wij danken het Stadsdeel Centrum, apotheek de Vogel en apotheek Czaar Peter voor hun financiële bijdrage, Albert Heijn en Fromagerie Keft voor de geschonken producten en Dock voor de logistieke steun.                                                                                                     

Curinesa streeft ernaar om in december 2022 opnieuw een kerstpakkettenproject te organiseren als bijdrage aan de leefbaarheid en samenhorigheid in onze wijk. Wij hopen dan wederom een beroep te kunnen doen op de sponsoren.  


Op Hemelvaartsdag 13 mei 2021, vond in Speeltuin Wittenburg, Curinesa’s 11e Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/ Suikerfeest plaats. Wederom was er een samenwerking met Sciandri Sportmanagement en Dock.                                                                                                                            

Het was stralend weer, waardoor er een grote opkomst was. Jongens en meisjes uit de buurt speelden vele sportieve wedstrijden. Naast het voetballen kon men deelnemen aan diverse andere online activiteiten. Er was een knutselworkshop waaraan met veel enthousiasme werd deelgenomen. Ook was er een swingende Afro dance workshop.                                                                                                   

Na afloop van de wedstrijden vond er een feestelijke prijsuitreiking plaats. Mascha ten Bruggencate, voorzitter van het stadsdeel Centrum, was speciaal langsgekomen om de bekers en de medailles aan de deelnemers uit te reiken. Dit jaar werden zowel Hemelvaartsdag als het Suikerfeest op één dag gevierd, daarom werd het voetbaltoernooi afgesloten met het gratis verstrekken van een overheerlijke maaltijd aan alle buurtbewoners. Voor de bewoners die niet in staat waren om naar de Witte Boei te komen, was er een speciaal team met vrijwilligers die maaltijden aan huis bezorgden.

 

De doelstelling van Curinesa’s Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Suikerfeest was om jongeren en overige buurtbewoners met een verschillende culturele achtergrond op een sportieve en ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen. Hierin zijn wij ruimschoots geslaagd. Ons evenement heeft wederom een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenhorigheid en leefbaarheid in de buurt en dat is precies waar Curinesa zich graag voor inzet. Mede dankzij de steun van het Stadsdeel Centrum, woningstichting Eigen Haard, Albert Heijn, Apotheken de Vogel en Czaar Peter, Dock, Sciandri, Jos en Accu Fanfare, de fotografen:  Maria en Bjõrn, onze vrijwilligers en iedereen die Curinesa een warm hart toedraagt, hebben wij ondanks de coronamaatregelen er een succesvolle dag van kunnen maken.                                                                                                                                                                       

 We hopen ook in 2022 weer een beroep op jullie te kunnen doen.

https://us04web.zoom.us/j/6118954147?pwd=zz9l8ypRoyU

 

 

De Zoom-link voor de Afrodance workshop

Alle knutselpakketten zijn opgehaald

Op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei 2021, organiseert stichting Curinesa haar 11e Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Suikerfeest. Naast het voetbaltoernooi bieden wij ook dit jaar allerlei online activiteiten aan. Tot 1 mei 2021 kan je jouw kind aanmelden voor de online knutselworkshop, door een mail naar curinesa@gmail.com te sturen.

 

Wij hebben de intentie om dit jaar in mei ons jaarlijkse voetbaltoernooi te organiseren.

We weten nog niet hoe de corona maatregelingen zullen zijn tegen die tijd, maar wij willen dit alvast met jullie delen.

 

Op donderdag 13 mei 2021 is het Hemelvaartsdag en viert Stichting Curinesa haar 11e Multiculturele Voetbaltoernooi/suikerfeest op de Oostelijke Eilanden.

Het voetbaltoernooi is bestemd voor de jeugd van 6-15 jaar afkomstig uit de wijken Oostelijke Eilanden, de Kadijken en de Czaar Peterbuurt. De overige activiteiten zijn gericht op alle doelgroepen.

Dit jaar valt het samen met het suikerfeest en daarom willen wij op deze dag hier ook aandacht aan besteden.

 

Stichting Curinesa werkt wederom nauw samen met verschillende organisaties uit de wijk,  zoals Sciandri, Dock en Buurtcomité Oostelijke Eilanden. 

Het gezamenlijk doel van dit jaarlijkse evenement is om de sociale cohesie, de leefbaarheid en de verbinding tussen de bewoners van de Oostelijke Eilanden te bevorderen.

 

Gezien de gevolg van de lockdown vinden wij het als Stichting Curinesa heel belangrijk om positieve activiteiten te organiseren voor onze buurtbewoners en in het bijzonder voor de jeugd.   

Naast het voetbaltoernooi bieden wij op deze dag een popcornmachine en take away maaltijd aan. Ook zijn er allerlei andere online activiteiten, zoals een workshop Afrodance en knutselen.  

Het toernooi sluiten wij wel af met de prijsuitreiking dat wordt verricht door de voorzitter van het Stadsdeel Centrum.

Het Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Suikerfeest duurt van 13.00 tot 18.00 uur

                                     

Het evenement zal dit jaar plaatsvinden in de speeltuin Wittenburg en vanuit buurthuis de Witte Boei, Kleine wittenburgstraat 201.

 

 

Indien u verder vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met                                                          Michel Odjo. U kunt mij bereiken op telefoonnummer 06 54241980 of  via                                  emailadres: curinesa@gmail.com

Activiteiten in Nederland

 

Verslag kerstpakkettendonatie aan 35 buurtbewoners

 

Op donderdag 17 december 2020 heeft stichting Curinesa 35 geselecteerde buurtbewoners verrast met een rijkelijk gevuld kerstpakket.

Aanvankelijk was het kerstpakkettenproject bedoeld voor 30 buurtbewoners, maar mede door  sponsoring van buurtsupermarkt Albert Heijn en de twee apotheken in de wijk, konden wij  uiteindelijk 35 buurtbewoners blij maken. Om het geheel een feestelijk tintje te geven werden er tijdens de uitreiking, door ons buurtorkest Accu Fanfare, vrolijke kerstliedjes ten gehore gebracht.   

Curinesa heeft dit speciale project dit jaar voor het eerst georganiseerd. De bewoners die een pakket hebben gekregen zijn, door ons van te voren met zorg geselecteerd. Een voorwaarde hierbij was dat men woonachtig moest zijn op de Oostelijke Eilanden, de Kadijken of de Czaar Peterbuurt.

De bewoners waren aangenaam verrast en dit ging soms gepaard met de nodige emoties. De actie werd door iedereen enorm gewaardeerd. Het doel van dit initiatief was om buurtbewoners in deze Coronatijd een hart onder de riem steken en onze solidariteit en waardering te tonen. Wij kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd project.

Mede dankzij de steun van onze sponsoren en enkele vrijwilligers, hebben wij er een succesvolle actie van kunnen maken!

Wij zijn het Stadsdeel Centrum, apotheek de Vogel en apotheek Czaar Peter zeer erkentelijk voor hun financiële bijdrage en Albert Heijn zeggen wij graag onze dank toe, voor de door hun gedoneerde producten.

Gezien het succes van deze actie en de bijdrage die het geleverd heeft aan de leefbaarheid en samenhorigheid in onze wijk, streven wij ernaar om in december 2021 opnieuw een kerstpakkettenproject te organiseren. Wij hopen dan wederom een beroep te kunnen doen op de sponsoren. 

 

 

Het bestuur van stichting Curinesa

Beste allen,

Zoals u weet zijn alle groepsevenementen in verband met het coronavirus geannuleerd, dus ook ons 10 jarig jubileum. Stichting Curinesa wil op donderdag 21 mei het 10 jarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. Samen met Sciandri bieden wij enkele online activiteiten aan. Vanaf maandag 11 mei 2020 worden de activiteiten hier en op onze facebook- pagina bekend gemaakt.

Het bestuur

 

Verslag Curinesa’s 9e Multiculturele Voetbaltoernooi/ buurtfeest

 

Na 8 succesvolle voorafgaande jaren vond op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, in samenwerking met het Stadsdeel Centrum, Dock, Buurtcomité Oostelijke Eilanden en Sciandri Sportmanagement voor de 9e keer Curinesa’s Multiculturele Voetbaltoernooi/Buurtfeest plaats.     Het voetbaltoernooi werd als vanouds gehouden in speeltuin Wittenburg en was zoals in eerdere jaren speciaal bestemd voor jongens en meiden van 6-15 jaar uit de wijken Oostelijke Eilanden, de Kadijken en de Czaar Peterbuurt. Om aan het toernooi te kunnen deelnemen werd van de jongeren een bijdrage van €2,- gevraagd, maar daarvoor kreeg men de gehele dag gratis eten en drinken.  De opbrengst hiervan en die van de donaties is uitgegeven aan de kosten van de divers aangeboden workshops die niet door de sponsoring zijn gedekt.                                                                                  

Door het ietwat miezerige weer en ramadan waren er bij aanvang minder kinderen aanwezig dan in de voorafgaande jaren. Gelukkig werd Curinesa bijgestaan door een muzikaal optreden van Accu Fanfare en stroomde de speeltuin uiteindelijk langzaam vol met kinderen en andere bezoekers en konden we toch nog 6 teams vormen. Naast het voetballen konden de jongeren zich ook amuseren met de overige activiteiten die aangeboden werden. Zo werd er in het teken van creativiteit een knutselworkshop gegeven door Merel Hermans en een goed bezochte Braziliaanse percussieworkshop door Dununba van Nique met ondersteuning van de woningcorporatie Eigen Haard. De kinderen, ouders en bezoekers leefden zich uit op de Dununba en hun ritmische trommelgeroffel was een genot om naar te luisteren. Na afloop van het voetbaltoernooi was er wederom een feestelijke uitreiking. De jongeren waren zeer blij met de medailles en de bekers die door Andre Agterof uitgereikt werden. Topscorers en meest talentvolle spelers werden extra in het zonnetje gezet, door aan hun een extra prijs uit te reiken in de vorm van entreebewijs voor de Nemo, die door het museum beschikbaar was gesteld. Tussendoor konden de kinderen en de bezoekers genieten van gratis broodjes, drinken, fruit en versnaperingen die beschikbaar waren gesteld door Albert Heijn en bakkerij Reyhan. Hiervoor nogmaals onze dank.

Ook was de popcornkraam zeer in trek. Verder was er in de Witte Boei als avondmaaltijd een vegetarische maaltijd en heerlijke nasi en bami met kip klaargemaakt. Dankzij de sponsoren, apotheek Czaar peterstraat & De Vogel apotheek en het Stadsdeel Centrum hebben wij de drie heerlijke maaltijd kunnen aanbieden.
Het avondprogramma werd in de Witte Boei afgesloten met de Ramadanmaaltijd die mogelijk werd gemaakt door de ondersteuning van het restaurant Instock en de financiële bijdrage van het stadsdeel Centrum.                                                                                                                                                  Het doel van het voetbaltoernooi/buurtfeest was, om jongeren en overige wijk bewoners met een verschillende culturele achtergrond op een sportieve gezellige ongedwongen manier dichter tot elkaar te brengen. Dit ter bevordering van de integratie en de sociale cohesie in eerder genoemde wijken. Daar er uiteindelijk toch nog ruim 100 bezoekers ons voetbaltoernooi/buurtfeest bezocht hebben, zijn we hier ruimschoots in geslaagd.  Mede dankzij de steun van het stadsdeel Centrum, de overige sponsors, onze vrijwilligers en iedereen die Curinesa een warm hart toedraagt, hebben wij er wederom  een succesvolle dag van te kunnen maken. Volgend jaar vieren we ons 10-jarig jubileum en maken we er een heel speciaal feest van. Inmiddels hebben wij een evaluatiemiddag gehouden met alle bestuursleden en vrijwilligers. Op basis van alle ideeën en verbeterpunten, die zijn genoemd, verwachten wij er volgend jaar een nog grootser en succesvoller evenement van te kunnen maken.                                                                 Wij hopen dat alle sponsoren ook volgend jaar bereid zijn om ons voetbaltoernooi/buurtfeest te ondersteunen. Enkele foto’s heb ik toegevoegd aan het verslag, de overige foto’s zijn te bewonderen hier op onze website www.curinesa.nl. en de facebook pagina.

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens het bestuur van Curinesa en Buurtcomité Oostelijke Eilanden

 

Michel Odjo, voorzitter                                                                                                                                                                                                   

 


 

Dit is het 8e jaar op rij dat wij op Hemelvaartsdag een multicultureel jeugdvoetbaltoernooi organiseren. Het is speciaal bestemd voor jongeren van 6-15 jaar afkomstig uit de wijken Oostelijke Eilenden, de Kadijken en de Czaar Peterbuurt. Wegens het grote succes is het onze intentie om dit ook de komende jaren te blijven organiseren.

 

De doelstelling van ons multicultureel jeugdvoetbaltoernooi is, om de integratie en de vriendschappen tussen jongeren met een verschillende culturele achtergrond te bevorderen. Sporten is gezond voor lichaam en geest en zorgt tevens voor verbroedering. De jongeren krijgen de kans om elkaar op een ongedwongen sportieve manier beter te leren kennen.


Naast het voetballen kan men deelnemen aan diverse andere activiteiten. Er zijn workshops met knutselen, percussie en dans. Daar al dat bewegen hongerig maakt is er een overheerlijke multiculturele maaltijd.