Activiteiten in Benin

weeshuis La maison de Bethanie

 

Het weeshuis La maison de Bethanie gevestigd in Natitingou in het noordwesten van Benin.

 

Dit is een weeshuis dat opvang biedt aan te vondeling gelegde kinderen en verstoten jonge vrouwen. Naast een dak boven hun hoofd biedt het weeshuis bescherming en wordt er scholing geboden aan de kinderen en jonge vrouwen die daar wonen. Het kleine Katholieke weeshuis wordt geleid door een non, genaamd zuster Monique.  


april 2016

weeshuis Jardin D’Eden

Huidige situatie weeshuis Jardin D'Eden
Huidige situatie weeshuis Jardin D'Eden
Gewenste situatie weeshuis Jardin D'Eden
Gewenste situatie weeshuis Jardin D'Eden

En het weeshuis Jardin D’Eden gevestigd in Savè in het centrum van Benin.

Hier worden naast weeskinderen ook kinderen met een lichamelijk handicap opgevangen. Mevrouw Elysabeth Biaou-Akindé, heeft de leiding over dit weeshuis.

Curinesa heeft een verzoek van dit weeshuis gekregen om te helpen bij de bouw van een nieuw weeshuis. 

Het huidige weeshuis is in zeer slechte staat en heeft gebrekkige sanitaire voorzieningen. Bij zware regenval staat een deel van het weeshuis onder water en dit is voor de kinderen niet alleen heel vervelend, maar ook zeer ongezond.

Momenteel kan het weeshuis slechts opvang bieden aan 13 kinderen. Door de bouw van een nieuw weeshuis kan er extra onderdak geboden worden aan ruim 22 kinderen, die op dit moment op een wachtlijst staan of tijdelijk elders zijn ondergebracht.

Curinesa vindt dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een veilige en liefdevolle omgeving. 

Wij willen daarom het weeshuis Jardin D’Eden helpen en hopen op korte termijn de bouw van een deel van dit weeshuis te kunnen realiseren. De kosten van de bouw van een nieuwe vleugel zijn rond de €15.000, -. Wij zijn daarom naarstig op zoek naar bedrijven en instellingen die een bijdrage willen leveren in de vorm van sponsoring of het verstrekken van een gift. Ook uw donatie is van harte welkom