Curinesa's 8e multiculturele voetbaltoernooi en buurfeest

 

Na 7 succesvolle voorafgaande jaren vond op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018, in samenwerking met Dock, Sciandri, buurtouders en stadsdeel Centrum voor de 8e keer Curinesa’s Multiculturele Voetbaltoernooi/buurtfeest. Dit jaar werd het een speciaal en in het teken van verzoening, verbroedering na aanleiding van de twee fatale schietincidenten in onze wijk. Daarom werd het voetbaltoernooi op het Wittenburgerplein gehouden en was zoals in eerder jaren bestemd voor jongens en meiden van 6 tot 15 jaar uit de wijken Oostelijke Eilanden, de Kadijk en de Czaar Peterbuurt.

 

Door het negatief nieuws en het verdriet die nog voelbaar zijn, waren er bij aanvang minder kinderen aanwezig dan in de voorafgaande jaren. Gelukkig konden we 7 teams van 6 tegen 6 vormen en de aftrap werd door de voormalig wethouder van Amsterdam Tineke van den Klinkenberg verricht. Naast het voetballen konden de jongeren zich amuseren met de overige activiteiten die aangeboden werden. Zo was er een knutselworkshop die gegeven werd door Merel Hermans. Ook de afro dance workshop van Joan  ALosery werd goed door jongeren en ouderen mee gedaan.

 

De grote finale werd feestelijke aangekondigd door een muzikaal optreden van Accu Fanfare. De jongeren waren zeer blij met de medailles en de bekers die met enthousiasme uitgereikt werd door onze wethouder Roeland Rengeling. De talentvolle en fairplayer werden extra in het zonnetje gezet door aan hun een extra prijs uit te reiken in de vorm van twee entreebewijs die door Nemo werd gesponsord.

 

Tussendoor konden de kinderen en de bezoekers genieten van gratis broodjes, drinken, fruit en versnaperingen die beschikbaar waren gesteld door Albert Heijn. Ook vond de popcornkraam gretig aftrek. Verder was er als avondmaaltijd een vegetarische maaltijd en heerlijk nasi,bami en roti.

 

Het avondprogramma werd gevuld met een kleurrijke modeshow. De modellen liepen o.a. in een divers kleding met mooi sieraden en tassen van Pierrett. Het feest werd afgesloten met muziek van dj Quintern.

 

Het doel van het voetbaltoernooi/buurtfeest was, om jongeren en overige wijkbewoners met een verschillende culturele achtergrond dichter tot elkaar te brengen, op een sportieve gezellige ongedwongen manier. Dit ter bevordering van de integratie en de sociale contacten in eerdergenoemde wijken. Daar er uiteindelijk toch ruim 150 bezoekers ons voetbaltoernooi/buurtfeest bezocht hebben zijn we hier ruimschoots in geslaagd.

 

Mede dankzij de steun van de deelnemers, de sponsoren, onze vrijwilligers en iedereen die Curinesa een warm hart toedraagt, hebben we er een succesvolle dag van kunnen maken.

 

Wij hopen ook volgend jaar een beroep op het staadsdeel Centrum te kunnen doen..

Voor meedoen of meer informatie, stuur een e-mail naar curinesa@gmail.com