Verslag

Op donderdag 26 mei 2022 heeft voor de 12e keer in speeltuin Wittenburg in de Fortuinstraat 4, Curimesa’s Multiculturele Jeugdvoetbaltoernooi/Buurtfeest plaatsgevonden.

Het was wederom stralend weer. Om 10. 00 uur arriveerde de ploeg van Sciandri en stroomden ook de eerste kinderen binnen. Al gauw stond de inschrijftafel omringd door maar liefst 80 kinderen, die allemaal met het voetbaltoernooi mee wilden doen. Onder leiding van Anouk werden er met zorg uiteindelijk 16 teams samengesteld. Om 12.15 ging het voetbaltoernooi met de allerkleinsten van start. Florence Hendriks was toen inmiddels bezig met haar druk bezochte knutselworkshop.

Om 13.30 werd een pauze ingelast. Onder toezicht van de beheerder Rinus werd er voor de kinderen  een rijkelijke lunch verzorgd, die geheel gesponsord was door onze buurtsupermarkt Albert Heijn.

Na de lunch ging het toernooi verder en heerste er een sportieve en gemoedelijke sfeer. Vanaf 15.00 werden de finales gepeeld. Bij de jeugd van 6-10 jaar was Arsenal de winnaar en bij de jongeren van 11-15 jaar kwam Ajax als grote winnaar uit de bus.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking werden de kinderen door onze fotograaf Huub op de gevoelige plaat vastgelegd, terwijl zij hun glanzende bekers en medailles in ontvangst namen. De vier beste spelers van het toernooi kregen tevens gedoneerde vrijkaarten van het Nemo Science Museum.

Na de prijsuitreiking stond de Caribische Brassband Ritmo Entertainment klaar om een daverende show te geven, die gevolgd werd door een fantastische workshop voor de kinderen. Hongerig van het intensieve trommelen konden de kinderen daarna smullen van een overheerlijke warme maaltijd. Onder de georganiseerde leiding van Fatima en Latifa, de stagiair van Dock, werd er nasi en roti geserveerd. Na afloop werden de kinderen verrast door een lekker ijsje van de ijscoman, die inmiddels ook gearriveerd was. Na deze verrassing werd onder de begeleiding van onze dj Quintern een streetdance workshop van Solution Dance Centre met veel enthousiasme gevolgd. Om 18.00 uur konden ook de volwassenen genieten van alle heerlijke gerechten, die gretig aftrek vonden. Onze Dj Quintern zorgde tot 20.30 uur voor swingende muziek, waarmee deze dag door vele buurtbewoners dansend werd afgesloten.

We kunnen terugkijken op een supergeslaagde dag. Onze dank gaat uit naar het team van Fatima en de vele andere vrijwilligers, Rinus en zijn team, de familie Gefferie, het team van Anouk en natuurlijk de vele ouders en de kinderen, die ons evenement hebben bezocht. Onze speciale dank gaat uit naar onze sponsoren: Albert Heijn, Apotheek De Vogel en Czaar Peter, Nemo Science Museum, Nissan Motor Parts Centre B.V en het Stadsdeel Centrum.

Met veel enthousiasme spreken we hierbij af dat we onze 13e editie op donderdag 18 mei 2023, wederom samen met jullie willen vieren.

 

Met sportieve groet,

 

Het bestuur van Curinesa