· 

Verslag van de bijzondere uitreiking

Stichting Curinesa wint de Richter Roegholtprijs 2023

 

Op 1 mei 2023 heeft Stichting Curinesa de Richter Roegholtprijs 2023 in ontvangst mogen nemen. De Richter Roegholtprijs wordt sinds 2005 toegekend aan personen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale cohesie van de stad Amsterdam. Richter Roegholt was stadshistoricus en dichter.

 

Het volgende is over Stichting Curinesa  gezegd: in een steeds meer gefragmenteerde en gepolariseerde samenleving is Curinesa een baken van licht. Het brengt oud en jong, verschillende culturen, binnen en buiten de buurt bij elkaar. Volgens Curinesa kan cohesie op lokaal niveau slechts plaatsvinden door respect voor ieders culturele achtergrond en belangstelling daarvoor. Curinesa is met name actief op de Oostelijke Eilanden, met het uitvoeren van allerlei projecten, zoals een maatjesproject, de kerstpakkettenactie en het jaarlijkse jeugdvoetbaltoernooi/buurtfeest op Hemelvaartsdag. Curinesa bedankt alle sponsors, samenwerkingspartners en vrijwilligers, mede dankzij hun steun hebben wij deze bijzondere prijs  uitgereikt gekregen.